Тут ми пишемо про все, що відбувається в нашій компанії: від запуску нових проєктів до фотозвітів про подорожі.

23 роки вишиваємо майбутнє разом
12 квітня


...12 квітня 2001 року, 23 роки тому народилася компанія “Реактор”.

Сьогодні це все звучить вже як історія. Історія, яку можна досліджувати, роздивлятися в фотографіях (в кого є доступ на фотостейшн), розбирати на події та спогади, реалізовані проєкти і досягнуті результати.

Так само як інші події, які сталися свого часу в історії України та світу в цей день.

12 квітня — цікавезний день, насправді.

  • 12 квітня 1912 у Львові вперше була складена пластова присяга. І ця подія вважається офіційним початком Пласту, як організації. 
  • 12 квітня 1961 космічний корабель "Восток 1" зробив за 108 хвилин 1 віток навколо Землі. І це був перший вдалий політ людини в Космос, який відкрив нову еру технологій для людства.
  • 12 квітня 1981 відбувся перший пілотований політ за програмою Space Shutlle і ця подія докорінно змінила історію дослідження космосу.
  • 12 квітня 2001 року, розпочала роботу компанія “Реактор”.

Ці та інші історичні події складають певний візерунок Країни та історії, як елементи вишивки, які поєднуються незримими ниточками. Все від чогось почалось. І не завжди цей зв’язок прямий, іноді неочевидний. Та ніщо в нашому світі не виникає з нічого і не зникає нікуди.

Історія Реактору — це ще безліч ниточок у візерунку життя. Ниточок, що поєднують минуле, сучасне і майбутнє. Створюють нашу ДНК.

Реактор народився з мрії. З бажання змінювати світ і робити його краще. Допомагати людям. 

“Коли ми з Артуром думали над назвою, Реактор нам сподобався тим, що реактор як такий — то джерело енергії. І от вже 23 роки він дає енергію для безлічі різних проєктів, які допомагають людям. Це круто, і хочу побажати нам, щоб ця енергія не закінчувалася ніколи”, — згадує співзасновник компанії, Андрій Боровик.

За 23 роки Реактор мав багато досягнень, сміливих рішень та крутих результатів! Сьогодні Реактору 23 і ми продовжуємо будувати, шукаємо нові ідеї, зв’язки, рішення. Вивчаємо те, що було, що вже є, мріяти і створювати майбутнє. Щодня.

До речі, цікавий факт: сьогодні в команді Реактору працюють 9 людей, яким 23 роки, як і Реактору :)
Тож вітаю всіх з днем народження компанії, з новою сторінкою нашої спільної історії!

І продовжуємо рух. Разом! До перемоги! В майбутнє!

Вперед і вгору!


P.S.

Ну добре. А тепер, якщо ти з Реактора, — твоя черга привітань і спогадів :) Пригадаєш, яка ниточка тебе найміцніше пов'язує з Реактором? Що перше приходить на думку? Історія, досягнення чи може фото? Давай, додавай особистого в антропологію цих 23 років. Час привітань та коментів настав!

Підсумки ініціативи «Допомагати людям»
15 січня

Друзі, 2023 рік добіг свого кінця. Ми вкотре довели свою незламність, стійкість та готовність допомагати одне одному за будь-яких умов. Ми не зупиняємось ні на мить і наша улюблена інціатива «Допомагати людям» стала гарним відображенням того, що ми продовжуємо боротьбу та віримо в Перемогу добра і світла. Тож давайте разом підібʼємо підсумки наших із вами добрих справ.

Читати далі →

Ілюстрації для новин на Education.ua
8 грудня 2023

На Education є потужна команда Алін, які публікують дуже корисні новини про освіту. Гарному текстовому контенту хотілося підібрати не менш гарний візуальне оформлення. І щоб воно було пізнаване. І щоб робилося не надто довго, бо Аліни працюють швидко. Таким рішенням стали ілюстрації у спільній ізометричній проекції. Вдала метафора, фірмова кольорова схема Education.ua — і от що вийшло!



А останні ілюстрації чекають вас у розділі новин на Education.ua.

Освітнє зимування на Education.ua
8 грудня 2023

Цього року, як і зазвичай, на сайті Education стартувала зимова акція для клієнтів. День взимку коротший, а температура нижча — то ж до зимування треба готуватися. Саме тому в головному графічному образі акції освітяни отримують теплі знижки, типографіка нагадує пухкі кучугури, а геометрично витончені звірі зимують проміж святкових фірмових елементів нашого прекрасного освітнього порталу.

Читати далі →

Підсумки ініціативи до Дня захисників і захисниць
16 жовтня 2023

«Допомагати людям» — одна з провідних цінностей Реактора, тож ми робимо добрі справи на постійній основі. З початком повномасштабного вторгнення їхня кількість збільшилася в рази, бо зараз ми всією країною працюємо на одну мету — Перемогу України. Про допомогу Work.ua ми розповідаємо у щомісячних звітах на сайті. І все це можливо завдяки нашим неймовірним клієнтам і співробітникам.

Робити донейти вже стало щоденним завданням кожного українця. Але цього року на День захисників і захисниць ми вирішили обʼєднатися і зробити потужний ривок — до свята запустили ініціативу з допомоги військовим.

Про ініціативу

Ми запропонували співробітникам відпрацювати святковий день на користь ЗСУ і перерахувати кошти за один робочий день або іншу посильну суму на допомогу військовим. А щоб помножити цю користь, компанія своєю чергою долучиться до донейтів і подвоїть кожен зроблений внесок. Колеги радо підхопили ініціативу!

Як і кому допомагали 

Свої внески учасники спрямовували як конкретним підрозділам, так і волонтерським фондам, але більшість віддавала перевагу адресній підтримці військових. Співробітники підтримали збори на придбання приладів нічного бачення та тепловізорів, генераторів і зарядних станцій, наповнення для аптечок та тактичного спорядження. Донейтили на придбання і ремонт позашляховиків, автівок швидкої допомоги та кейсеваків. Підтримували внесками реабілітацію й лікування поранених військових.

Результати ініціативи в цифрах

  • 90 учасників взяли участь в ініціативі.
  • 127 внесків було перераховано на потреби військових.
  • Понад 135 тис. грн — загальна сума донейтів від співробітників.
  • Компанія додала до кожного донейту ще подвоєну суму, тож загальний внесок на допомогу склав більш ніж 400 тис. грн!

Зізнаємось чесно, кількість зроблених внесків вразила навіть Відділ фінансів, але, звичайно ж, тільки приємним чином :)

Дякуємо всім, хто долучився до ініціативи ❤️ Дуже приємно усвідомлювати, що ми разом можемо стати потужною силою, яка допоможе нашим військовим швидше досягти найголовнішої мети!

Разом до Перемоги!🇺🇦

Редизайн для Ratatype
11 жовтня 2023

Проєкту Ratatype цього року виповнилося 10 років. Дизайн, який успішно проіснував 10 років, точно можна вважати вдалим, але за цей час накопичилися певні проблеми:

  • дизайн відчутно «припав пилом» і відчувався застарілим;
  • за 10 років понабиралося різних візуальних підходів, які б хотілося спростити;
  • сайт хотілося б зробити прекрасним для людей з обмеженими можливостями;
  • розробка нового функціоналу була складною через різні підходи в старих макетах;
  • основний функціонал не працював на мобільних пристроях.


Тож ми вирішили зробити абсолютно новий підхід, який би все виправив і став платформою, яку можна було б використовувати якнайменше ще 10 років.

Читати далі →

Синхронізація кольорів, дизайн + фронтенд
23 червня 2023

Нещодавно ми зайнялись синхронізацією кольорів між дизайном і фронтендом. Це допомагає зменшити можливість непорозумінь і помилок у комунікації між дизайнерами та розробниками. Використання однакового неймінгу спрощує обмін ідеями і прискорює роботу.

Читати далі →

Оновлення лендингу системи управління наймом
30 травня 2023

Майже рік тому з'явилась перша версія лендингу для системи управління наймом (СУН) від Work.ua. Це була своєрідна інструкція щодо використання СУН. З часом ми додавали нові функції, відповідно розширювали розділи на лендингу, і згодом він став схожим на мінікнижку. Був ну дуууже великим 📖

Тож настав час переробити структуру, зосередитись на ключових перевагах системи й продемонструвати роботодавцям, чому наша СУН є найкращою. Бо саме вона допомагає ефективно керувати вакансіями та кандидатами, скорочує час пошуку працівників і підвищує якість найму.

Як все почалося і як з цих начерків ми створили неймовірний лендинг — розповідаю 😍


Читати далі →

День вишиванки в Реакторі 2023 💙💛
18 травня 2023

Восьмий рік поспіль продовжуємо чудову традицію. Цей день є символом нашої культури та національної єдності. При цьому нам вдалося поєднати як онлайн, так і офлайн версії. Ви тільки подивіться, які всі вродливі! Скоріш тисніть ваші лайки, коментуйте та діліться у соціальних мережах :)

Нам 22! З днем народження, Реакторе!
12 квітня 2023

Сьогодні справжній святковий день. У Реактора двадцять другий день народження!

І знаєте, що найголовніше? Що у цей день ми входимо з гордістю за свої досягнення і з впевненістю у майбутньому компанії. Попри все те, що останній рік був найскладнішим в історії України, напевно найважчим для кожного з нас і викликом для компанії. Та ми не просто вистояли, а створили стільки, що нам точно є що відзначити!

Ключові досягнення 22-ого року Реактора

СУН. У нас з’явилась система управління наймом, яка допомагає рекрутерам з операційкою у їх роботі, пришвидшує найм і робить складні речі легшими. Це наша надважлива конкурентна перевага — якщо компанія починає вести базу всіх кандидатів на Ворку, вона вже точно буде з нами завжди. 

В цьому році СУН не тільки народилась, а й суттєво виросла: кастомна воронка найму, призначення зустрічей, швидкокоментарі, нарешті, магічний телепорт! СУН — наймасштабніший і найголовніший проєкт, в якому бере участь майже кожен в компанії.

Впевнене лідерство Work.ua. Ми вибороли лідерство по ключових показниках: відвідуваності, кількості резюме і, найголовніше, по кількості вакансій. Це не просто. Це спільний результат всіх напрямків і кожного дня роботи кожної людини в компанії. Та лідером взагалі бути непросто, особливо в умовах війни.

Допомога ЗСУ. Неймовірна і неоцінена. Щомісяця та щодня. Прибуток як ресурс. Як ресурс у перемогу. Ми постійно підтримуємо зв’язок з військовими й точно знаємо, де та які проблеми невідкладно треба закривати. І продовжуємо щомісяця це робити. І продовжимо далі, доки не переможемо🇺🇦

Сильна команда. Разом ми пережили непрості часи фінансових складнощів, пройшли через скорочення, впорались із вимкненнями електроенергії. Ми продовжували робити те, що вміємо найкраще, навчались новому, швидко адаптувались до змін, багато і напружено працювали та постійно підтримували один одного: словами, обіймами, діями. Ми стали сильніше та заґартованіше. З Education.ua та Ratatype створили Орбіту! Ми надзвичайно багато змогли. І у майбутньому — ми зможемо все! Бо ми справжня крутезна компанія та команда у якої сьогодні день народження!

З днем народження, Реакторе! 

Тримаймо стрій і наближаємо перемогу soon!


P.S.

А яким цей рік був для вас? Що в ньому стало найважливішим, найяскравішим? Чим або ким ви пишаєтесь у Реакторі? Чим вам запам’ятався цей рік з життя компанії? Додавайте коментарі та вітайте один одного тим, що у серці та емоціях.

← Попередня